top of page
TrioPedrell-Foto-6 (c) Andrej Grilc.jpg

Els membres del Trio Pedrell es van conèixer a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC, Barcelona) i al 2012 van crear aquesta formació amb què des de llavors han dut a terme un treball constant d’aprofundiment en el repertori per a trio amb piano, sempre amb l’objectiu compartit de presentar la música del passat al públic d’avui oferint-ne una lectura contemporània, honesta i apassionada.

Es formen com a conjunt en el Màster de Música de cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover amb el Professor Markus Becker i paral·lelament reben consells i classes magistrals de professors com Jonathan Brown, Luis Fernando Pérez, Natalia Prischepenko, Ralf Gothóni, Claudio Martínez Mehner, Vera Martínez Mehner, Kennedy Moretti, Pierre Réach, Wayne- Foster Schmidt, Albel Tomàs o Arnau Tomàs.

Participen en un gran nombre de concursos nacionals i internacionals sent premiats al 24è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, 13è premi BBVA de música de cambra Montserrat Alavedra, IV Concurso Internacional de Música de Cámara Antón García Abril, 9è Concurs Internacional de cambra de les Corts, el concurs Mi Primer Auditorio de la Fundación Più Mosso o l’International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana.

El seu repertori inclou autors que van des del Classicisme fins a obres actuals d’estrena. El seu primer disc “Arrels” els va valer el Premi Enderrock 2018 a millor àlbum de clàssica per la crítica.

Han actuat en sales com l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música, l’Auditorio Nacional de Madrid també han estat convidats a realitzar concerts arreu d’Espanya, Alemanya i la Xina.

Membres

Christan Torres

Christian Torres, violí

Nascut a Figueres l’any 1987, va començar els seus estudis musicals a la seva ciutat natal quan tenia 9 anys. Va continuar amb els estudis superiors a l’ESMUC, amb Agustín León Ara i Yuri Volguin en l’àmbit violinístic i amb Kennedy Moretti i els membres del Quartet Casals en l’àmbit de la música de cambra, obtenint el títol amb la màxima qualificació de l’instrument i becat pel ministeri, el consell nacional de les arts i la fundació Anna Riera. Tot seguit decideix traslladar-se a Berlín per realitzar un màster a la “Hochschule für Musik Hanns Eisler” amb el prof. Ning Feng i també col·laborant en formacions de música de cambra a la “Universitat der Künste Berlin” (UDK) sota el mestratge d’Artemis Quartett. Més tard va continuar la seva formació amb un segon màster en la especialització de la música de cambra a la “Hochschule für Musik, Theater und Medien” de Hannover amb Markus Becker. 

Ha rebut formació i consells de professors i grans músics de renom internacional com Vera Martínez, Eva Graubin, Kai Gleusteen, Gordan Nikolic, Muriel Cantoreggi, Maxim Vengerov, Stephan Picard, Antje Weithaas, Joshua Bell i Nora Chastain a nivell violinístic i Wayne-Foster Schmidt, Jonathan Aner, Natalia Prischepenko, Arditti Quartett, Sabine Meyer, Albrecht Mayer, Gábor Takács-Nagy en el camp de la música de cambra que l’han ajudat a créixer musical i personalment com a violinista.

 

Durant la seva vida ha tingut l’oportunitat de traballar en el camp orquestral amb grans mestres i directors del panorama musical internacional com Andrés Orozco Estrada, Cristopher Eschenbach, Simon Rattle o Rinaldo Alessandrini. En l’actualitat és concertino titular de la GIO Symphonia i membre de la Franz Schubert filarmonia on també ha participat com a concertino associat en moltes ocasions. Ha estat convidat de concertino en diverses orquestres, formacions i ensembles com Lleidart Ensemble, ODG, Camerata Penedès, Camerata de Múrcia, la OSRM, Orquesta sinfónica de Málaga, Orquesta sinfónica de Córdoba, Camerata 432, Catmerata orquestra de cambra, “Orchestre de chambre” del Vallespir, etc.

 

Ha tingut el plaer d’actuar a algunes de les millors sales del món com el Palau de la música de Barcelona, el Auditorio nacional de Madrid, el Konzerthaus de Berlin, el Carnegie Hall de New York, el Concord music hall de Chicago, el Roy Thomson hall de Toronto o National center for the performing arts de Beijing. També ha participat en prestigiosos Festivals internacionals de música com els festivals de Torroella de Montgrí, Festival de Cadaqués, Festival de Perelada, entre d'altres.

 

Ha actuat com a solista amb l’Orquestra Camera Musicae (OCM) al Palau de la Música catalana, així com l’Auditori de Barcelona sota la direcció de Patrick Cohën-Akenine i a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb Lleidart ensemble sota la direcció de Xavier Puig.

 

En el camp de la música de cambra ha estat convidat a festivals de prestigi internacional com la “Schubertíada” de Vilabertran, el festival Pau Casals del Vendrell, el festival “Pòdiums” de Matadepera, el “FEX” de Granada, el festival “Ritratti” de Italia, el “Holzhausenschlosschen Kammermusik Abend” de Frankfurt o el “Young euro classic festival” de Berlin.

 

Christian és membre fundador del Trio Pedrell amb una trajectoria de més de 10 anys realitzant concerts en nombrosos festivals i gires arreu del món en paisos com Alemanya, França o la Xina. Ha rebut premis internacionals com els primers premis dels concursos de “les Corts” de Barcelona, la “Fundacion Vital” del auditorio de Madrid o el Concurso “Antón Garcia Abril” de Granada així com altres premis al Concurs “Josep Mirabent i Magrans” de Sitges o el “Premi BBVA” Montserrat Alavèdra de Terrassa, la ICM Competition a Torino i el premi “enderrock” al millor disc de música clàssica per “Arrels”. En l’actualitat també és membre de l’Sfera duo amb la pianista Paulina Dumanaite.

Actualment, Christian toca amb un instrument del luthier “Claude Pierray” construit l’any 1726 a París.

Osca Alaba
TrioPedrell-Foto-OscarAlabau (c) Andrej Grilc.jpg

Oscar Alabau, violoncel

Oscar Alabau neix a Barcelona el 1988. Inicia els estudis de violoncel amb el seu pare Joaquim Alabau continuant en el centre integrat Oriol Martorell i més tard al Conservatori del Liceu. L'any 2006 ingressa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb la professora Louise Hopkins on cursà els seus estudis superiors i un Màster in Performance. Així mateix va finalitzar el Soloist Artist Diploma amb una beca completa del Guildhall School Trust. 

 

Altres personalitats determinants per al seu desenvolupament artístic han estat Lluís Claret a Barcelona i Ralf Gothoni a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Completa la seva formació a les classes magistrals d'Ivan Moniguetti, Wenn Sin-Yang, Steven Doane, Richard Aaron, Cristoph Henkel, Antonio Menéses, Colin Carr, Timothy Eddy, Ralph Kirshbaum, Marçal Cervera, etc. 

Entre les seves pròximes actuacions s'inclou la tornada al Palau de la Música Catalana com a solista amb el concert de L. Boccherni en Si bemoll Major, recitals a la Fundació Juan March de Madrid, Festival Bachcelona, Festival Joan Manén, recitals a Anglaterra incloent la tornada a St. John's Smith Square amb el concert de R. Schumann, gira amb l'Orquestra de Cambra Catalana, Festival de Malta, etc. 

 

L'any 2017 guanya la plaça d'Assistent de Solista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu on col·labora habitualment com a Solista. 

 

Alabau és professor de violoncel i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu i és professor convidat de la JONC (Jove Orquesta Nacional de Catalunya) així com a d’altres formacions orquestrals i als cursos De Mar a Mar a Càdiz, Festival Internacional de Música de Tenerife i oferint també masterclases per diferents centres de tot el territori Espanyol. 

 

Després de guanyar el Tillett Price de Londres va debutar al Wigmore Hall i com a solista va interpretar el concert d'Elgar a St. John's Smith Square de Londres, ha estat Artista Resident a la Pedrera on va estrenar una obra d'Albert Guinovart interpretada juntament amb Guinovart i més recentment va debutar a l'Auditori de Barcelona amb el concert de F. Gulda. Destaquen també els concerts a Sud Amèrica durant la pasada temporada participant entre altres al Festival Internacional de Música de la Paz a Baja California Sur. 

 

Al llarg de la seva carrera, ha actuat per Espanya, Estats Units i per arreu d'Europa, en nombrosos festivals Internacionals i en sales de concert com el Barbican Hall, Royal Festival Hall, King's Place, Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Festival de Normandia, l'Aspen Music Festival, London City festival, Internacional Musicians Seminar Prussia Cove, Forum Artium-Osnabrück, Heifetz Institute a Boston, Encuentro y Academia de Música de Santander, Palacio de Fstivales de Santander, Palazzo Grimani- Marcello de Venècia, Festival de Gstaad, Teatro Calderón, Auditorio de León, Auditori Pau Casals, etc. Ha realitzat grabacions i retransmisions de concerts en directe per RTVE, Catalunya Música, Classical Planet, BTV, TV3 y TV El Vendrell. 

 

Gran entusiasta de la música de cambra és membre fundador del Trio Camilli, guanyador del Premi BBVA Montserrat Alavedra. També comparteix escenari amb Janine Jansen interpretant el quintet de F. Schubert, Laure Colladant al Festival de Normandía, Eldar Nebolsin al Festival de Santander, Antonio Menéses, Wolfram Christ, Levon Chilinguirian, Caroline Haffner. 

Premiat en concursos internacionals com l'Allcard Award de Londres, Prince's Price de Londres, MBF String Award, Craxton Memorial Trust Award, Concurs Internacional Mirabent i Magrans de Sitges, Concurs d'Interpretació Musical INJUVE, Wolfson Foundation Award, XII Concurs "Cambra de Barcelona", Juventudes Musicales, Concurs Internacional de Música de les Corts com a Solista, Benevolent Fund Postgraduate Award. 

 

Així mateix ha estat premiat amb el 2n Premi al Primer Palau, 2n Premi al Guilhermina Suggia International Cello Competition de Londres, 1r Premi del Concurs Internacional de Juventudes Musicales a Vinarós i el Tillett Trust 'Young Artist Platform' Price, que l'ha presentat pels principals auditoris i festivals d'Anglaterra. 

 

També ha estat becat amb la beca Pau Casals, per la fundació AIE, Worshipfull Company of Musicians, Fundació "Musicians Benevolent Fund", Banco Ibercaja, Juventudes Musicales de Madrid i en diverses ocasions per la Generalitat de Catalunya i el Guildhall School Trust.

 

Oscar Alabau toca un violoncel Camillus Camilli fecit Mantua 1745 cedit per la Sra. Ursula Herman, un arc Thiboubille-Lamy subvencionat per la Wolfson Foundation de Londres i un fine Lafleur School cello bow cedit per London Brompton's. 

www.oscaralabau.com 

Jordi Humet
TrioPedrell-Foto-JordiHumet (c) Andrej Grilc.jpg

Jordi Humet, piano

Jordi Humet neix a Terrassa al 1982 on començaria els seus estudis musicals a l’edat de 7 anys al CEM i al Conservatori Professional de Terrassa. Forma part de la primera promoció de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on començaria a estudiar en l’especialitat d’interpretació amb el professor PierreRéach i obtenint en acabar Matrícula d’Honor. 

 

Després d’allargar la seva estada a l’Esmuc dos anys més en el curs de formació continuada tan en interpretació solista com en música de cambra se’n va a estudiar a Musikeon (Valencia) amb el Professor Luca Chiantore, serien dos anys rebent gran nombre de màster class de pianistes com P. Rattalino, E. Heidsieck, L. Howard, J.M. Colom, Luis Fernando Pérez D. Bashkirov, A. Povzoun o Marta Gülyás, entre d’altres. 

Posteriorment entraria a la Hochschule für Theater und Musik F. Mendelssohn Bartholdy a Leipzig (Alemanya) per estudiar el programa d’estudis “Konzertexam” amb el Porfessor Markus Tomas acabant aquesta etapa amb la màxima qualificació per unanimitat del tribunal examinador. En aquells anys ha realitza nombrosos concerts entre els que cal destacar el de la Klavierhaus Michael Fiech amb el piano de Horowitz, (Steinway & Sons) o el concert com a solista amb la Hochschulsinfonieorchester interpretant el Konzertstück op. 33 de C. Reinecke sota la direcció de David Claudio Bejarano. Uns dels treballs més destacats a Leipzig va ser el Projecte Beethoven im Orbit  amb la interpretació com a solista  del 5è Concert de Beethoven (Emperador) amb Ensemble, dirigit per Manuel Durâo.

 

Com a darrera etapa acadèmica estudiarà amb el Trio Pedrell un màster en música de cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover (Alemanya) amb el professor Markus Becker. Dos anys d’aprofundiment en el repertori de Trio sumat a la participació en nombrosos concursos nacionals i internacionals  dels quals cal destacar el premis obtinguts en el 24è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, 13è premi BBVA de música de cambra Montserrat Alavedra, IV Concurso Internacional de Música de Cámara Antón García Abril, 9è Concurs Internacional de cambra de les Corts, el concurs Mi Primer Auditorio de la Fundación Più Mosso o l’International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana. 

 

El lied també ha tingut un espai en la seva vida artística fent duo amb la soprano Marta Garcia Cadena amb qui enregistrarien el Cd Widmung amb el segell discogràfic Columna Música. 

Recentment ha iniciat un projecte a dos pianos, Cullell-Humet Piano duo tocant en festivals com Portaferrada i Santa Cristina d’Aro amb Rhapsody in Two que combina música americana i russa. És convidat als “Pòdium Matadepera”del 2022 compartint escenari amb alguns dels millors intèrprets de l’escena actual.

 

En el món orquestral ha sigut fins al 2020 el pianista de l’Orquestra Camera Musicae (actualment Franz Schubert Filharmonia) amb la que ha participat tan com a solista com en el rol de piano integrat tocant amb assiduïtat en auditoris nacionals d’importància com el Palau de la Música Catalana, Auditori de Vila-Seca, Auditori Enric Granados de Lleida, Auditori de la Diputació de Girona i també en gira per ciutats com Berlín, Weimar, Basel o Praga.  També ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels sota la direcció de Pedro Pardo interpretant el seu concert per piano i cordes.

 

Les seves actuacions en diferents formacions musicals l’han portat per diferents sales i festivals de Catalunya, Espanya, Alemanya o Àsia.

 

Durant la primavera del 2020 presenta el seu primer CD com a cantautor Elogi a la senzillesa. Un treball monogràfic a partir de poemes musicats de Miquel Martí i Pol amb la discogràfica Ficta edicions.

És professor de piano al Conservatori “El Musical” de Bellaterra i de música de cambra al Conservatori Municipal de Música de Manresa.

bottom of page